Top Social

Dessert cookie with a creamy sauce

|

scroll down for English

Efterrätten är enligt mig kronan på verket efter en god måltid. Här får ni recept på en lätt lagad efterrätt, det är trevligt att alla kan kombinera efterrätten som de själva vill. Pizza cookie till efterrätt med en krämig sås, servera med bär och kanske lite härlig glass.
8-10 bitar
Cookie
1,5 dl vetemjöl
0,8 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,8 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
30 gram smör, kall
0,6 dl mjölk, kall
Förvärm ugnen till 200° C. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Skär det kalla smöret i små kuber och blanda ner det i mjölblandningen, se till att allt blir ordentligt blandat. Blanda i mjölken och rör snabbt om. Ställ degen i kylskåpet och låt den vila i cirka en timme.
Kavla ut degen till en cirkel, cirka 22-24 cm i diameter, på bakplåtspappret.
Topping
50-75 gram nougat
2-3 msk choklad chunks
0,8 dl pecannötter
1 tsk flingsalt
Hyvla nougaten med en osthyvel över botten. Strö över chokladen, pecannötterna och flingsaltet på botten.
Baka mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut kakan och skär den i portionsbitar.
Sås
1,2 dl creme fraiche
0,6 dl cream cheese
1,2 dl dulce de leche
Rör creme fraichen och cream cheesen smidig. Blanda i dulce de leche och rör om.
Länk till tidgare recept för att göra egen dulce de leche

The dessert is according to me the crowning glory after a good meal. Here you have the recipe for an easy to prepare dessert, it's nice that everyone can combine dessert as they want. Pizza cookie for dessert with a creamy sauce, serve with berries and maybe some lovely ice cream.
8-10 pieces
Cookie
5/8 cup all-purpose flour
1/3 cup almond flour
1 tsp baking powder
1/3 cup granulated sugar
1 tsp vanilla sugar
30 grams of butter, cold
1/4 cup milk, cold
Preheat oven to 392° F. Cover a baking sheet with parchment paper. Mix all the dry ingredients in a bowl. Cut the cold butter into small cubes and mix it into the flour mixture, make sure everything is well mixed. Mix in the milk and stir quickly. Place the dough in the fridge and let it rest for about an hour.
Roll out the dough into a circle, about 9 inches in diameter, on the parchment paper.
Topping
50-75 grams nougat
2-3 tablespoons chocolate chunks
1/3 cup pecan nuts
1 tsp salt flakes
Slice the nougat with a cheese slicer over the dough. Sprinkle the dough with chocolate, pecan and flake salt.

Bake in the oven for about 10 minutes. Remove the cookie and cut it into pieces.
Sauce
1/2 cup crème fraiche
1/2 cup dulce de leche
1/4 cup cream cheese
Stir the crème fraiche and cream cheese smooth. Mix in the dulce de leche and stir.
Link to make your own dulce de leche.



Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar