Top Social

Peanut- & chocolate bars with dulce de leche

|
scroll down for English
Den här kakan ser inte så märkvärdig ut men jag lovar den är värt besväret att baka. Det blir en ljuvlig blandning mellan salt och sött, krispigt och mjukt.
Ingredienser
100 gram smör (rumstempererat)
1,2 dl muscadovsocker
2,4 dl mjöl
2,4 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3/4 burk (300 g), karameliserad mjölk (dulce de leche)
3 msk mörka choklad knappar
3 msk salta jordnötter
Klä en form med bakplåtspapper, 20x20 cm. Blanda sockret och smöret i en skål, rör om ordentligt. Tillsätt bakpulver, salt, mjöl och havregryn men utelämna 0,6 dl av mjölet och havregrynen. Nyp ihop degen och dela den sedan i två delar, den ena delen ska vara lite större. Tillsätt resterande mjöl i den större degen och havregrynet i den mindre degen.
Tryck ut den större degen jämt i bakformen. Klicka sedan ut deluce de lechen över degen, bred ut det försiktigt. Strö sedan jämt ut choklad knapparna och jordnötterna. Smula sist ut resterande deg i ett jämnt lager.
Grädda i cirka 25-30 minuter på 160 C, smulet ska inte bli bränt så håll uppsikt på formen. När kakan är färdiggräddad ta ut den och låt det svalna en stund i formen. När det svalnat en stund lyft ut kakan ur formen och ställ den på en skärbräda och låt det svalna ytterligare ett tag. Skär den sedan i lagom stora bitar och förvara i en burk med lock i kylskåpet.
Dulce de lechen, karmeliserad mjölk, går oftast att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Om du inte hittar någon färdig kan du köpa en burk sötad kondenserad mjölk. Koka den i vatten i cirka 3 timmar, se till att burken hela tiden är täckt med vatten. Låt den svalna helt innan den används, bra om det görs dagen före. När du kokat burken så har du dulce de leche.


  Ingredients
The cake looks unremarkable out but I promise it is worth the trouble to bake. There is a lovely mix of salty and sweet, crunchy and soft.
100 grams of butter (at room temperature)
1/2 cup muscadovsugar
1 cup all-purpose flour
1 cup rolled oat
1 tsp baking powder
1/2 tsp salt
3/4 can (300 grams), caramelized milk (dulce de leche)
3 tbsp dark chocolate buttons
3 tbsp salted peanuts
Line a mold with baking paper, 8x8 inches. Mix the sugar and butter in a bowl, stir thoroughly. Add the baking powder, salt, flour and oatmeal but omit 1/4 cup of the all-purpose flour and the rolled oats. Pinch the dough and divide it then in two parts, one part will be a little bigger. Add the remaining flour into the larger dough and corn pellet in less dough.
Press out the larger dough evenly in the baking tin. Then spread the dulce the leche over the dough, spread it out gently. Sprinkle evenly out chocolate buttons and the peanuts. Crumble the last remaining dough in an even layer.
Bake for about 25-30 minutes at 320 F, crumb should not be burned so keep an eye on the form. When the cake is baked take it out and let it cool for a while in the mold. When it has cooled for a while lift the cake from the tin and place on a cutting board and let it cool for a while longer. Then cut into bite-sized pieces and place in a jar with a lid in the refrigerator.
Dulce de leche can usually be bought in well-stocked supermarkets. If you do not find any finished, you can buy a can of sweetened condensed milk. Boil it in water for about 3 hours, make sure the can is always covered with water. Let it cool completely before using it, well if done the day before. When you boiled the can you have a can of dulce de leche.











Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar