Top Social

Strawberry & Lemon Cake

|


scroll down for English
Enkel sockerkaka med jordgubbsglasyr kan aldrig bli fel. Kakan är god att äta som den är men med lite vispad grädde eller lite vaniljglass blir den än godare.
Ingredienser
100 g smör, rumstempererat
2 ägg, rumstempererade
1,8 dl strösocker 
3,6 dl vetemjöl 
1,2 dl creme fraiche (12 %), rumstempererat
1 tsk vaniljsocker 
1 1/2 tsk bakpulver 
Zest från 1/3 citron 
1,2 dl frystorkade jordgubbar
Förvärm ugnen till 160 ° C. Smörj och bröa en bakform, ca 18 cm diameter.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Vispa smör och socker i några minuter, så att det blir lite fluffigt. Vispa ner äggen i smeten.
Blanda i creme fraichen.
Vänd ner mjölblandningen och blanda med en slev. Blanda sist i de frystorkade jordgubbarna.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka en timme, kolla av med en sticka så att kakan är färdig.
Ta ut kakan och låt den svalna lite innan den vänds över till ett fat. Låt kakan svalna helt.
Glasyr
1 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk outspädd jordgubbssaft
Rör samman florsocker och jordgubbssaft, se till så att det inte är några klumpar.
Ringla över glasyren på kakan.
Låt glasyren stelna innan kakan skärs upp.
Scroll down for EnglishEasy sponge cake with strawberry glaze can never be wrong. The cake is good to eat as it is, but with a little whipped cream or a little vanilla ice cream it becomes even tastier.
Ingredients
100 g butter (3,5 ouncces), room temperature
2 eggs, room temperature
1,8 dl (3/4 cup)granulated sugar
3,5 dl (1 1/2 cup) all-purpose flour
1.2 dl (1/2 cup) crème fraîche (12%), room temperature
1 tsp vanilla
1 1/2 tsp baking powder
Zest of 1/3 lemon
1.2 dl (1/2 cup) freeze-dried strawberries
Preheat oven to 160 ° C (320 ° F). Grease and flour a bakingtin, about 18 cm diameter.
Combine the flour, vanilla sugar and baking powder in a bowl.
Beat butter and sugar in a few minutes, so that it gets a little fluffy. Whisk the eggs in the batter.
Mix in the crème fraîche.
Fold in the flour mixture and mix with a spoon. Mix the end of the freeze dried strawberries.
Pour the batter into the mold.
Bake the cake in the bottom of the oven for about an hour, check with a stick so that the cake is ready.
Remove the cake and let it cool a bit before it is turned over to a barrel. Let the cake cool completely.
Glaze
1 1/2 dl (1/2 cup)powdered sugar
1 1/2 tbsp of raw strawberry juice
Stir together powdered sugar and strawberry juice, make sure there are no lumps.
Drizzle the icing on the cake.
Let the glaze set before the cake is cut.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar