Top Social

Poppy seed Cupcakes

|


scroll down for English
Små söta cupecakes, med en frisk smak. De är så härligt små så det går bra att äta flera stycken.
28 små cupecakes 
Ingredienser
110 gram smör, rumstempererat
2 ägg, rumstempererade
1,8 dl strösocker 
3,6 dl vetemjöl 
1,2 dl standard mjölk
1 tsk vaniljsocker 
1 1/2 tsk bakpulver 
1 msk blå vallmofrön  
Förvärm ugnen till 175° C. Sätt små muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Vispa smör och socker i några minuter, så att det blir lite fluffigt. Vispa ner äggen i smeten.
Blanda i mjölken.
Vänd ner mjölblandningen och blanda med en slev. Blanda sist i vallmofröna.
Häll smeten i en spritspåse. Spritsa smeten i muffinsformarna.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 10-12 minuter, kolla av med en sticka så att muffinsen är färdiga.
Ta ut muffinsen och låt dem svalna helt.
Frosting
100 gram osaltat smör, rumstempererat
2 dl florsocker
 200 gram cream cheese
50 gram vit choklad
1 msk pressad citron
Hacka chokladen i mindre bitar. Smält den i mikrovågsugnen, försiktigt. Rör om så att all choklad smälter. Låt det svalna
Vispa smör och florsocker fram till smöret är fluffigt och vitt.
 I annan skål vispa cream cheese fram till den är krämig och klumpfri. När det är färdigt blanda ner cream cheesen i smöret och blanda allt så att det blir lent. Rör ned chokladen och den pressade citronen.
För över frostingen i en spritspåse med valfri tyll. Ställ in frostingen i kylskåpet och låt den vara där i minst en halvtimme.
Dekorering
Spritsa frosting på cupecaken. Dekorera med bär eller strössel.
Small cute cupcakes, with a fresh taste. They are so tiny so it's fine to eat several pieces.
28 small cupecakes
Ingredients
110 grams (3,9 ounces), butter, room temperature
2 eggs, at room temperature
1,8 dl (3/4 cup)granulated sugar
3,6 dl (1 1/2 cups), all-purpose flour
1,2 dl (1/2 cup) full fat milk
1 tsp vanilla sugar
1 1/2 tsp baking powder
1 tbps blue poppy seeds
Preheat oven to 175 ° C (347 ° F). Put small muffin cases in a muffin pan.
Combine the flour, vanilla sugar and baking powder in a bowl.
Beat butter and sugar for a few minutes, so that it gets a little fluffy. Whisk in the eggs in the batter.
Mix in the milk.
Fold in the flour mixture and stir with a spoon. Add the poppy seeds and stir. 
Pour batter into a piping bag. Pipe the batter into the muffin cases.
Bake the muffins in the middle of the oven for 10-12 minutes, check with a stick so that the are ready.
Remove the muffins from the muffin pan and let them cool completely.
Frosting
100 g (3,5 ounces),unsalted butter, room temperature
2 dl (3/4 cup & 4 tsp), powdered sugar
 200 grams (7 ounces),cream cheese
50 grams (1,8 ounces), of white chocolate
1 tbsp lemon juice
Chop the chocolate into pieces. Melt it gently, in the microwave. Stir so that all the chocolate melts.
Let it cool.
Whisk butter and powdered sugar until the butter is fluffy and white.
 In another bowl whisk cream cheese until it is creamy and lump-free. When complete, mix the cream cheese in the butter and stir so that it becomes smooth. Add chocolate and lemon, stir.
Fill a pipping bag with frosting, choose an optional pipping tip . Put the frosting in the refrigerator and leave it there for at least half an hour.
Decoration
Pipe frosting on the cupecakes. Decorate with berries or sprinkles.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar