Top Social

Brownie Pastries

|

scroll down for english
Det nya året har kommit med en sträng kyla, här snöar det och blåser kallt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag är inte skapt för vintern. Jag längtar till sommaren.
Här får ni receptet på en glutenfri brownie brittle, en platt brownie med len choklad fyllning.
6 bakelser
Brownie
 75 gram smör
100 gram, 55 % choklad
1,2 dl ljust muscovado socker
0,8 dl strösocker
1 tsk bourbon vanilj extrakt
1/2 tsk bakpulver
2 dl hasselnötsmjöl
2 ägg, rumstempererade
Förvärm ugnen till 200° C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Blanda hasselnötsmjölet och bakpulvret i en skål.
Smält smöret i en kastrull, tag av den från plattan. Hacka chokladen och rör ned den i smöret, se till så att all choklad smälter. Låt blandningen svalna lite.
Vispa lätt ägg och strösocker, blanda i muscovado socker och vanilj extrakt, se till att det inte är några klumpar. Rör ned blandningen i chokladen. Vänd sist ned hasselnöts blandningen.
Häll smeten på bakplåtspappret, bred ut den så tunt som möjligt. Min smet hade måtten 28X33 cm nät jag hade brett ut den.
Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter. Kakan ska bara vara fast i kanterna, när den fått vila kommer den ha satt sig så var inte orolig om du tycker att den verkar lös.
Låt sedan kakan vila i minst tre timmar.
Fyllning
100 gram mörk choklad
100 gram mjölkchoklad
1,2 dl vispgrädde
200 gram Cream cheese
120 gram nougat
2 msk florsocker
Hacka chokladen och smält den tillsammans med grädden . Ställ in i kylskåpet och låt det svalna i cirka en timme.
Fin fördela nougaten och sätt den tillsammans med Cream cheesen och florsockret i en skål. Vispa samman det så att det blir mjukt och lent.
Vispa chokladblandningen i några minuter och tillsätt sedan nougat blandningen, fortsätt att vispa i någon minut.
Sätt fyllningen i en spritspåse med valfri tyll. Låt blandningen vila i kylskåpet en stund.
Montering
Stansa eller skär ut fyrkantiga rutor, 5X5 cm, av brownien.
Sätt sex bitar på ett fat och spritsa fyllning på dem. Lägg sedan en brownie bit på fyllningen och upprepa proceduren.
Låt bakelserna vila i kylskåpet en stund innan de äts, helst i någon timme.
The new year has arrived with a very cold wheather, it´s snowing and the wind is cold. I have said it before and I say it again, I am not created for winter. I'm longing for the summer.
Here you have the recipe for a gluten-free brownie, flat brownie with smooth chocolate filling.
6 pastries
Brownie
 2,7 ounces
of butter
3,5 ounces, 55% chocolate
1/2 cup light muscovado sugar
1/3 cup granulated sugar
1 tsp bourbon vanilla extract
1/2 tsp baking soda
2/3 cup & 4 tsp hazelnut flour
2 eggs, at room temperature
Preheat oven to 392° F Line a baking sheet with parchment paper.
Combine hazelnut flour and baking powder in a bowl.
Melt the butter in a saucepan, remove it from the plate. Chop the chocolate and stir it into the butter, make sure that all the chocolate melts. Let the mixture cool slightly.
Beat eggs and granulated sugar, mix in muscovado sugar and vanilla extract, make sure there are no lumps. Stir mixture into the chocolate. Turn finally down the hazelnut mixture.
Pour the batter onto the baking paper, spread it out as thin as possible. My batter had dimensions 11X13 inces when I had spread it out.
Bake in the oven for 12-14 minutes. The cake should only be fixed at the edges.
Let the cake rest for at least three hours.
Filling
3,5 ounces of dark chocolate
3,5 ounces of milk chocolate
1/2 cup heavy cream
7 ounces cream cheese
4,2 ounces nougat
2 tbsp powdered sugar
Chop the chocolate and melt it with the cream. Set in the refrigerator and let it cool for about an hour.
Fine distribute nougat and put it together with cream cheese and powderwd sugar into a bowl. Whisk together so that it becomes soft and smooth.
Whisk the chocolate mixture for a few minutes and then add the praline mixture and continue to whisk for a minute.
Put the filling into a piping bag with optional tulle. Let the mixture rest in the refrigerator for a while.
Mounting
Punch or cut out square blocks, 2X2 inches, the brownie.
Put six pieces on a plate and pipe the filling on them. Then put a brownie bite of stuffing and repeat the procedure.
Let the cakes rest in the fridge for a while before they are eaten.
 










Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar