Top Social

Blueberry Cake

|



scroll down for English
Födelsedagstårta med blåbärsfyllning.
Ingredienser
165 gram smör, rumstempererat
2,4 dl strösocker
3 ägg, rumstempererade
3 dl vetemjöl
1,2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,2 dl grädde
Förvärm ugnen till 160° C. Smörj en springform, 18 cm diameter. Rita av botten på ett bakplåtspapper och klipp ut cirkeln, lägg den i botten av springformen.
Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda så att det inte är några klumpar.
Vispa smör och strösocker i en annan skål. Vispa ner äggen, rör om hela tiden så att det blir ordentligt blandat. Häll i grädden och rör om.
Rör ned mjölblandningen eftersom med en slev, se till att det blir en jämn smet.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka en timme, kolla av med en sticka så att kakan är färdig.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Blåbärsfyllning
225 gram blåbär
1 dl strösocker
zest från en halv citron
1 tsk borubon vanilj extrakt
200 gram Cream cheese
Koka blåbären tillsammans med socker och zesten, koka i cirka fem minuter och skumma av. Låt blandningen svalna helt i minst en timme.
Vispa cream cheesen mjuk och klumpfri. Häll i blåbärsblandningen och vanilj extraktet, vispa samman allt.
Häll fyllningen i en skål och ställ in den i kylskåpet.
Topping
1,8 dl vispgrädde
250 gram mascarpone
Vispa grädden i några minuter så att den tjocknar och blir fluffig.
Vispa ner mascarponen.
För över blandningen i en spritspåse och sätt in i kylskåpet.
Montering
0,6 dl apelsin juice
125 gram blåbär
Dela tårtbotten i tre delar, jämna eventuellt till kanter och toppen med en vass kniv.
Lägg botten på ett fat, ringla över lite apelsinjuice på botten.
Spritsa en smal sträng topping längst ut på kanten av botten.
Bred ut hälften av fyllningen innanför toppingen.
Lägg en tårtbotten på och upprepa proceduren.
Vänd toppen upp och ner, så att den gräddade ytan pekar mot bordet. Ringla lite apelsinjuice över och vänd sedan botten och lägg den på tårtan så att den bakade ytan pekar uppåt.
Bred ut lite topping på hela kakan, se till så att det blir jämnt överallt. Ställ in tårtan några minuter i kylskåpet och bred ut mer topping över hela kakan. Ställ in tårtan i kylskåpet igen och upprepa proceduren en sista gång.
Spritsa en cirkel på toppen och dekorera med blåbär.
Birthday cake with bluberry filling
Ingredients
5,8 ounces butter, room temperature
1 cup granulated sugar
3 eggs, room temperature
1 1/4 cup all-purpose flour
1/2 cup almond flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla
1/2 cup heavy cream
Preheat oven to 320° F. Grease a spring form, 7 inches diameter. Draw the bottom at a parchament paper and cut out the circle, place it in the bottom of the spring form.
Im bowl, combine all the dry ingredients in a bowl, mix so that there are no lumps.
Whisk the butter and sugar in another bowl. Whisk in the eggs, stirring constantly so that it is properly mixed. Pour in the cream and stir.
Stir in flour mixture with a ladle, ensure that it becomes a smooth paste.
Pour the batter into the form.
Bake the cake in the bottom of the oven for about an hour, check with a stick so that the cake is ready. Remove the cake and let it cool.
Blueberry filling
8 ounces of blueberries
1/3 & 4 tsp granulated sugar
zest of half a lemon
1 tsp vanilla extract borubon
7 ounces cream cheese
Boil the blueberries with the sugar and the zest, for about five minutes and skim off. Let the mixture cool completely for at least an hour.
Whip the cream cheese smooth and lump-free. Combine the blueberry mixture and vanilla extract with the cream, whisk together all.
Pour the filling into a bowl and set it in the refrigerator.
Topping
2/3 cup heavy cream
8,8 ounces mascarpone
Whip the cream for a few minutes so it thickens and becomes fluffy.
Beat in the mascarpone.
Transfer the mixture into a piping bag and place it in the refrigerator.
Mounting
1/4 cup orange juice
4,4 ounces of blueberries
Share cake base into three, smooth to the edges and top with a sharp knife.
Put the bottom on a plate, drizzle with a little orange juice on the ground.
Pipe a narrow swath topping at the very edge of the bottom.
Spread half of the filling inside the topping.
Add one of the cake base and repeat the procedure.
Turn up the top and bottom, so that the baked surface points to the table. Drizzle a little orange juice over and then flip the bottom and place it on the cake, the baked surface pointing upwards.
Spread a little topping on the whole cake, make sure it is evenly everywhere. Set the cake a few minutes in the refrigerator and then spread more topping over the cake. Place the cake in the fridge again and repeat one last time.
Pipe a circle on top and decorate with blueberries.

Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar