Top Social

Saffron biscotti

|


scroll down for English
Nu är det mindre än en vecka kvar till jul, barnen räknar dagarna. De sista dagarna har det kommit ganska mycket snö och nu är det alldeles vit på marken. Det blir inte jul på riktigt om det inte är snö, det hör som till tycker jag. Allt är färdigt inför julen och det lilla extra som jag hinner göra före jul är bara plus. Varför inte baka dessa saffrans biscotti, och ta en paus från julstressen.
34-36 stycken
Ingredienser
3 dl mandelmjöl
2,4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
60 gram smör, rumsvarmt
0,8 dl ljust muscovadosocker
0.5 gram saffran
2 ägg, rumstempererade
Förvärm ugnen till 175 C. Sätt bakplåtspapper på en plåt.
Blanda mandelmjöl, vetemjöl, saffran och bakpulver i en skål.
Vispa samman smör och socker så att det blir poröst. Vispa ner äggen.
Blanda i mjölblandningen, lite i taget, så att det blir en deg.
Dela degen i två lika stora delar, forma delarna till två längder. Lägg dem på bakplåtspappret.
Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
Ta ut plåten och stäng av ugnen. Låt det svalna lite och skär sedan längderna i mindre bitar, antingen snett eller rakt över. Lägg bitarna med snitt ytan uppåt.
Sätt in dem i ugnen och låt dem vara där i cirka en timme.
Now it's less than a week to go until Christmas, the children are counting the days. The last few days there have been falling quite a lot of snow and now it´s completely white on the ground. Snow and christmas belong together, according to me. Everything is ready for Christmas and the little extra that I have time to do before Christmas is only plus. Why not bake these saffron biscotti, and take a break from the Christmas rush.
34-36 pieces
Ingredients
1 1/4 cups almond flour
cup all-purpose flour
1 tsp baking powder
2 ounces butter, unsalted
1/3 cup light muscovado sugar
0.5 gram of saffron
2 eggs, room temperature
Preheat oven to 347 F. Place parchment paper on a baking sheet.
Mix the almond flour, all-purpose flour, saffron and baking powder in a bowl.
Whisk together butter and sugar to make it porous. Beat in the eggs.
Mix in flour mixture, a little at a time, so that it becomes a dough.
Divide the dough into two equal portions, shaping the parts to two lengths. Place them on baking paper.
Bake in the oven for 25 minutes.
Remove the plate and turn the oven off. Let it cool a bit and then cut the rolls into smaller pieces, either diagonally or straight across. Put the pieces, cut side up.
Put them in the oven and let them be there in about an hour.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar