Top Social

Saffron truffles

|


scroll down for English
Snabba jul tryfflar som piggar upp med härliga färger, om ni inte redan har fixat allt inför jul.
20-22 stycken
Ingredienser
1,2 dl sötad kondenserad mjölk
200 gram vit choklad
3 msk mandelmjöl
0,5 gram saffran
Garnering
0,8 dl frystorkade björnbär
Hacka chokladen i mindre bitar, för över det i en kastrull tillsammans med mjölken. Värm försiktigt fram till chokladen har smält under ständig omröring.
Tillsätt saffranet och mandelmjölet, rör om så att allt blir ordentligt blandat.
Häll över blandningen i en skål. Ställ det i kylskåpet och låt det stelna i 2-3 timmar.
Mixa björnbären så att det blir lite mer finsmuligt.
Ta ut och forma dem till bollar med hjälp av en sked. Rulla bollarna i björnbären.
Förvara i en burk med lock i kylskåpet.

Quick Chrismas truffles that brightens up with wonderful colors, if you don´t already done everything for Christmas.
20-22 pieces
Ingredients
1/2 cup sweetened condensed milk
200 grams of white chocolate (7 ounces)
3 tablespoons almond flour
0,5 grams Saffron
Garnish
1/3 cup freeze-dried Blackberries
Chop the chocolate into small pieces, transfer it in a saucepan with the milk. Heat gently until the chocolate has melted, stir all the time.
Add saffron and almond flour, stir so that everything is well mixed.
Pour the mixture into a bowl. Set it in the fridge and let it solidify, 2-3 hours.
Mix the freeze-dried Blackberries in a bowl.
Shape into balls with the help of a spoon. Roll them in the blackberries.
Store in a jar with lid in the refrigerator.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar