Top Social

Saffron Chocolate

|
 

scroll down for english
Hemma hos mig tillagas godis, kakor och annat gott inför julen. Här får ni receptet på saffrans choklad med mandel och björnbär. 
Ingredienser 
200 gram vitchoklad
60 gram flagnad mandel 
1 pkt (0,5 g) saffran
2 msk frystorkade björnbär
Ta fram 10-12 muffinsformar, jag använde silikonformar.
Finhacka chokladen. Värm halva mängden till 45°C för choklad. Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 25 – 27°C . Värm därefter upp den till 29°C. Jag har inhämtat uppgifter från  Arla om temperering av choklad.
När chokladen är färdig blanda i saffranet, rör om så att det blir ordentligt blandat. Tillsätt nötterna och blanda.
 Häll choklad blandningen i formarna, bred ut så att det blir jämnt. Låt allt stelna i några timmar.
I making candy, cookies and other sweets for Christmas. Here you have Chocolate with Saffron, Almond and Blackberries.
Ingredients
7 ounces white  Chocolate
3 ounces almond flakes
0,5 gram saffron
2 tbsp freezedried blackberries
Use 10-12 muffin cups, I used silicon cups.
 Heat half the amount of the chocolate so that it gets a temperature 113° F . Stir in the rest of the chocolate. Stir until the temperature is 77-80,6 ° F. Heat then up to 84,2 ° F. Information how to temper Chocolate is from ArlaWhen the chocolate is ready mix in the saffron, stirring so that it becomes thoroughly mixed. Add the nuts and mix.
Pour the chocolate mixture in the forms, spread out so that it becomes evenly. Let everything solidify for a few hours.

Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar