Top Social

Saffron Pears

|
Scroll down for English
En dessert som går att göra i förväg och som håller cirka en vecka i kylskåpet om den förvaras väl. Det är även en fin present att ta med sig, det är alltid lika uppskattat att få något som någon har lagt ner tid på att göra. Piffa till glasburken lite extra och ge bort i julklapp.
Ingredienser
1 kg skalade päron (små)
0,5 gram saffran 
3 dl strösocker 
2 stjärnanis 
1 kanelstång
2 msk tinktur 
Koka upp vatten, saffran, stjärnanis, kanelstång, strösocker och tinktur i en kastrull.
Tillsätt päronen och låt det sjuda i cirka fem minuter.
Under tiden koka en lagom stor glasburk i en kastrull.
Ta försiktigt upp päronen och lägg dem i glasburken. Häll sedan vätskan över päronen.
Förvara päronen i kylskåpet.
Servera dem med grädde eller vaniljglass.
A dessert that can be made in advance, if kept well it can be in the refrigerator for about a week. It's also a nice gift to someone, gifts that are homemade are allways appreciated. If you decorate the jar it will be a perfect Christmas gift.
Ingredients
35,3 ounces peeled small pears
0,5 gram Saffron
1 1/4 cup granulated sugar
2 Star Anise
1 Cinnamon stick
2 tbsp Tincture
Boil the water, saffron, star anise, cinnamon stick, sugar and tincture in a saucepan.
Add the pears and simmer for about five minutes.
Meanwhile, boil a good sized glass jar in a saucepan.
Carefully remove the pears and place them in the jar. Then pour the liquid over the pears.
Keep the pears in the refrigerator.
Serve with whipped cream or vanilla ice cream.


Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar