Top Social

Lingonberry Toffee

|


Scroll down for English
Här tillverkas det julgodis på löpande band, det mesta kommer att ges bort i presenter. Den här kolan har en god syrlighet och passar fint för de som ej tål laktos eller mjölk.
Ingredienser
250 gram lingon
2 dl soja grädde
2,4 dl strösocker
0,6 dl ljust musovadosocker
1 dl vit sirap
1 tsk Bourbon Vanilj extrakt
Sätt bakplåtspapper i en form med storleken 20X20 cm.
Passera lingonen genom en finmaskig sil.
Sätt lingon i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vanilj extrakt.
Koka under omrörning, fram till att termometerna visar 125° C, det tar ca 15-30 min. Om du inte har någon termometer kan du göra ett kulprov, genom att droppa lite kolasmet i ett kallt glas vatten. Om den går att forma till en seg kula är den klar.
Häll kolasmeten i formen och låt det stelna i rumstemperatur i cirka 6 timmar.
Skär kolan med en vass kniv eller klipp med en sax, till valfri storlek och form.
 Slå in kolorna i smörpapper, cellofanpapper eller muffinsformar.

I´m making Chrismas Candy, most of it will be Chrismats gifts. This toffe fits nicely for those how have an milk allergi. 
Ingredients
8,8 ounces of Lingonberry
3/4 cup & 4 tsp soy cream
cup granulated sugar
1/4 cup light muscovado sugar
1/3 cup & 2 tbsp white syrup
1 tsp Bourbon Vanilla Extract
Line a baking tin with parchment paper, 8X8 inches.
Pass the berries through a fine sieve.
Put berries in a saucepan. Add cream, sugar, syrup and vanilla extract.
Cook, stirring, until the thermo-meters shows 257° F, it takes about 15-30 minutes. If you do not have a thermometer, you can make a sample, by dropping some toffee batter in a cold glass of water. It's ready if you can form it to a ball.
Pour toffee mixture into the tin and let it solidify at room temperature in about 6 hours.
Cut the toffee with a sharp knife or cut with scissors to any size and shape.
  Wrap toffee in parchment paper, cellophane or muffin cups.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar