Top Social

Kiwi & Chocolate Toffee

|



Scroll down for English
Den här kolan med kiwi och choklad gjorde jag till jul, det blev en kola och fudge.
Ingredienser
4 stycken kiwi
1,8 dl sötad kondenserad mjölk
1 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl glykos sirap
60 gram mjölk choklad
60 gram mörk choklad
Sätt bakplåtspapper i en form med storleken 20X20 cm.
Hacka chokladen i små bitar.
Dela kiwi frukterna och gröp ut fruktköttet. Passera dem genom en finmaskig sil.
Sätt kiwin i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde, socker, sirap och vanilj extrakt.
Koka under omrörning, fram till att termometerna visar 125° C, det tar ca 15-30 min.
Rör snabbt ner chokladen, se till så att chokladen smälter.
Häll kolasmeten i formen och låt det stelna i rumstemperatur i cirka 4 timmar.
Skär kolan med en vass kniv, till valfri storlek och form.

I made this toffee with kiwi and chocolate for Christmas, it turn out to be a mix between.

Ingredients
4 pieces kiwi
3/4 cup sweetened condensed milk
1/3 cup & 4 tsp whipping cream
1 1/4 cup granulated sugar
1/3 cup & 2 tbsp glucose  syrup
1 tsp Bourbon Vanilla Extract
60 grams of milk chocolate
60 grams of dark chocolate
Line a baking tin with parchment paper, 8X8 inches.
Chop the chocolate into small pieces.
Share kiwifruits and scoop out the flesh. Pass them through a fine sieve.
Put them in a saucepan. Add milk, cream, sugar, syrup and vanilla extract.
Cook, stirring, until the thermo-meters shows 257° F, it takes about 15-30 minutes.
Stir quickly down the chocolate, make sure that the chocolate melts.
Pour toffee mixture into the tin and let it solidify at room temperature in about 6 hours.
Cut the toffee with a sharp knife or cut with scissors to any size and shape.
  Wrap toffee in parchment paper, cellophane or muffin cups.

Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar