Top Social

Crispbread

|

Scroll down for English
Nätet svämmer över med olika knäckebröd och det är förståligt. Det är lätt att göra och gott. Knäckebrödet är lätt att variera  efter vad det ska användas till. Jag burkar ha Risentas fröknäcke som utgångspunkt och efter det anpassa utifrån vad jag ska ha det till.
Om du går in på länken så kommer du till Risenta receptet.
Här får du olika förslag på lite olika smak alternativ
Kanel knäcke
Byt ut majsmjölet till vetemjöl.
Byt ut solroskärnorna mot flagnad mandel
Dra ner på vattenmängden till 1,8 dl vatten.
Byt ut fänkålsfrön mot 2 tsk kanel
tillsätt 1 krm salt
Toppa med havrekärnor och melonkärnor
Bruschetta kryddmix
Byt ut hälften av majsmjölet mot vetemjöl
Använd melonkärnor istället för solroskärnor
Byt ut fänkålsfrön mot 1 1/2 msk bruschetta kryddmix
Parmsan knäcke
Tillsätt 0,6 dl fint riven parmasan ost
Dra ner på vattenmängden till 1,8 dl
Tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta
Byt ut linfrön till sesamfrön

The network is flooded with various crispbread recipes and it is understandable. It's easy to make and delicious. It´s easy to vary the  recipe for crispbread. I usually use Risentas cripbread recipe and adapt the recipe depending what I am going to eat it with.
If you go into the link it will take you to Risenta recipe.
Here are various suggestions in slightly different flavor options
Cinnamon crispbread
Replace the corn flour to all-purpose flour.
Replace sunflower kernels against Almond flakes
Cut down on the amount of water to 3/4 cup water.
Replace the fennel seeds to 2 tsp cinnamon
Add 1 pinch of salt
Top with corn kernels and melon seeds
Bruschetta spice mix
Replace half the corn flour to wheat flour
Use melon seeds instead of sunflower seeds
Replace the fennel seeds to 1 1/2 tablespoons bruschetta spice mix
Parmsan crispbread
Add 0.6 ml of finely grated cheese parmasan
Cut down on the amount of water to 3/4 cup
Add 1 clove garlic
Replace flax seeds to sesame seeds
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar