Top Social

White Chocolate Truffles

|
scroll down for English
Små söta tryfflar som piggar upp nu under höstrusket. Här har det redan snöat en del men inget som stannat kvar på marken. Det blir skönt med lite snö på marken så att det blir ljusare ute, för som det är nu är det mörkt nästan hela tiden.
20 stycken
Ingredienser
1,2 dl sötad kondenserad mjölk
200 gram vit choklad
3 msk mandelmjöl
saften av en halv lime
0,6 dl frystorkade björnbär
Garnering
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Hacka chokladen i mindre bitar, för över det i en kastrull tillsammans med mjölken. Värm försiktigt fram till chokladen har smält under ständig omröring.
Tillsätt limen och mandelmjölet, rör om så att allt blir ordentligt blandat.
Häll över blandningen i en skål. Ställ det i kylskåpet och låt det stelna i 2-3 timmar.
Blanda florsocker och vaniljsocker i en skål.
Ta ut och forma dem till bollar med hjälp av en sked. Rulla bollarna i flor- och vaniljsockret.
Förvara i en burk med lock i kylskåpet.
 Small sweet truffles brightens up the rainy autumn weather. Here, it has already snowed some but none that stayed on the ground. It will be great with a little snow on the ground so that it gets brighter outside, because now it´s dark almost all the time.
20 pieces
Ingredients
1/2 cup sweetened condensed milk
200 grams of white chocolate
3 tablespoons almond flour
juice from half a lime
1/4 cup freeze-dried blackberries
garnish
1 tbsp powdered sugar
1 tbsp vanilla sugar
Chop the chocolate into small pieces, transfer it in a saucepan with the milk. Heat gently until the chocolate has melted under constant stirring. Add lime and almond flour, stir so that everything is well mixed.
Pour the mixture into a bowl. Set it in the fridge and let it solidify, 2-3 hours.
Mix the powdered sugar and vanilla sugar in a bowl.
Shape into balls with the help of a spoon. Roll them in the powdered- and vanilla sugar.
Store in a jar with lid in the refrigerator.



Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar