Top Social

Oat Cookies with Blueberries

|
scroll down for english
Min svagaste punkt är nog kakor, i alla dess former. Jag tycker inte om när det är för sött. Har ni några favoriter? Här får ni receptet på goda havrekakor med det lilla extra. De är goda även utan den extra dekorationen, eller varför inte göra med dem mörk choklad.
20 st
 Kakor
3,2 dl havregryn
3,2 dl vetemjöl
175 gram smör
2 ägg
1 krm salt
1,2 dl mörkt muscovado socker
2,4 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 msk frystorkad blåbär
Garnering
1,2 dl vit choklad, knappar
2 msk frystorkad blåbär
Sätt bakplåtspapper på fyra plåtar. Förvärm ugnen till 175° C.
Bland mjöl, havregryn, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en skål.
Rör socker och smör mjukt och smidigt. Blanda i äggen, rör om ordentligt.
Blanda ner mjölblandingen i smörblandningen, rör om så att det blandas. Blanda i blåbären.
Rulla till bollar, platta till den, innan den läggs på bakplåtspappret. Sätt dem inte för tätt, de kommer att sprida sig.
Grädda dem mitt i ugnen i 12-14 minuter.
Ta ut kakorna och låt dem svalna på ett galler.
Garnering
Smält chokladen och ringla över den på kakorna. Strö blåbär över. Låt chokladen stelna och förvara dem sedan i en burk med lock.
My weakest point is probably cookies, in all it´s forms. I do not like when it's too sweet. Do you have any favorites? Here you have the recipe for good oatcookies with a little extra. They are good even without the extra decoration, or why not make them with dark chocolate.
20 pieces
 Cookies
1 1/3 cup rolled oats
1 1/3 all-purpose flour
175 gram butter
2 eggs
1 pinch salt
1/2 cup dark muscovado sugar
1 cup granulated sugar
1 tsp baking powder
1/2 baking soda
1 tbsp freezedried Blueberries
Garnish
1/2 cup White chocolate
2 tbsp freezedried Blueberries
Put parchment paper on four plates. Preheat oven to 347° F.
Mix flour, rolled oats, baking powder, baking soda, salt and vanilla sugar in a bowl.
Stir sugar and butter, soft and supple. Mix in the eggs, stir well.
Stir in the flour mixture into the butter, stir to mix. Mix in the blueberries.
Roll the dough into balls and flatten it, before it is placed on the parchament paper. Don't put them close because they will spread in the oven.
Bake them in 12-14 minutes in the oven.
Remove the cookies and let them cool on a rack.
Melt the chocolate and drizzle over the cookies. Sprinkle blueberries over. Let the chocolate harden and store them in a jar with a lid.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar