Top Social

Chocolate & Coffee Cheesecake bars.

|

scroll down for English
Hej på er alla! Jag blir tokig på vädret här, ena dagen regnar det hela tiden och nästa så snöar det. Jag är inte förtjust i detta slaskväder. Den här kakan bakade jag i helgen och bjöd till efterrätt. Kakan går snabbt att göra och den kan även göras dagen före servering.
Ingredienser
Kakan
125 gram smör 
3 dl vetemjöl 
2,4 dl havregryn 
2 1/2 msk kakao 
1,2 dl mörkt muscovadosocker 
1 msk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver 
 3 msk kallt kaffe
Fyllning
2 dl cream cheese 
1,2 dl sötad kondenserad mjölk
Förvärm ugnen till 160° C. Klä en form med bakplåtspapper, 20X20 cm. Blanda sockret och smöret i en skål, rör om ordentligt. Tillsätt övriga ingredienser. Nyp ihop degen och dela den sedan i två delar, den ena delen ska vara lite större.
Rör om cream cheesen med en slev så att den inte har några klumpar, tillsätt kondenserad mjölk. Rör igen så att allt blandas och blir en slät blandning.
Tryck ut den större degen jämt i bakformen. Klicka sedan ut cream cheese blandningen, bred ut det försiktigt. Smula sist ut resterande deg i ett jämt lager.
Grädda i cirka 35 minuter på 160° C, smulet ska inte blir bränt så håll uppsikt på formen. När kakan är färdiggräddad ta ut den och låt den svalna en stund i formen. När den svalnat en stund lyft ut kakan ur formen och ställ den på en skärbräda och låt svalna ytterligare ett tag. Skär den sedan i lagom stora bitar och förvara i en burk med lock i kylskåpet.
  Hello everybody! I´m not found of the weather right now, one day it is raing all day and the next day it is snowing. I baked this cake last weekend for dessert. It don´t take long to make the cake and it can be done the day before.
Ingredients
Cake
125 grams of butter
1 1/4 cup all-purpose flour
1 cup rolled oats
2 1/2 tbsp kakao
1/2 cup dark muscovado sugar
1 tbsp vanilla sugar
1 tsp baking powder
3 tbsp cold Coffee
Filling
3/4 cup & 4 tsp Cream cheese
1/2 cup sweetened condensed milk
Preheat oven to 320° F. Line a baking tin with parchament paper, 8X8 inches. Mix the sugar and butter in a bowl, stir thoroughly. Add remaining ingredients to the cake. Pinch the dough and divide it then in two parts, one part a little bite bigger.
Stir cream cheese with a ladle so that it does not have any lumps, add condensed milk. Stir again so that the whole is mixed and becomes a smooth mixture.
Press out the larger dough evenly in the baking tin. Then the cream cheese mixture, spread out gently. Crumble out the last remaining dough in an even layer.
Bake for about 35 minutes, crumb should not be burned so keep an eye on the form. When the cake is baked take it out and let it cool for a while in the baking tin. When it has cooled for a while lift the cake from the tin and place on a cutting board and let cool down a bite more. Then cut into bite-sized pieces and place in a jar with a lid in the refrigerator.

Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar