Top Social

Blueberry & Vanilla Fudge

|

scroll down for English
Jag gjorde lite blåbärs fudge i present när jag blev bortbjuden på middag, den blev krämig och god. Som jag tidigare skrivit är det enkelt att göra "snabb" fudge och smaksätta enligt egna önskningar. Det är bara att prova sig fram. Känner du dig osäker på smakkombinationer, gör bara en litet smakprov först, det behöver inte stelna för att du ska kunna smaka av det.
1 burk sötad kondenserad mjölk
100 gram vit choklad
250 gram mjölkchoklad
2 tsk blåbärspulver
1 tsk vaniljpulver
Klä en form med bakplåtspapper, 20x20 cm diameter.
Hacka chokladen i mindre bitar, var för sig. Sätt de olika chokladerna i två kastruller. Tillsätt 0,6 dl mjölk i den med vit choklad och 1,8 dl mjölk i den med mjölkchokladen. Smält chokladen tillsammans med mjölken på medelvärme, rör om hela tiden fram till att chokladen har smält.
Rör ned blåbärspulvret i den vita chokladen och vaniljpulvret i mjölkchokladen, rör om så att allt är väl blandat.
Häll över blandningarna i formen. Dra med en kniv några gånger så att ett mönster bildas.
Ställ in formen i kylskåpet och låt den vara där i minst fem timmar, gärna över natten.
Skär lagom stora bitar och förvara fudgen i en burk med lock i kylskåpet.
I did a little blueberry fudge as a gift when I was invited out to dinner, it was creamy and delicious. As I wrote before it's easy to make quick fudge and flavor as you want it yourself. It's just trial and error. Do you feel unsure of flavor combinations, making just a small sample first, it does not solidify in order to be able to taste it.
1 can sweetened condensed milk
100 gram White Chocolate
250 grams Milk Chocolate
2 tsp Bluberry powder
1 tsp vanilla powder
Line a bakingpan with parchament paper, 8x8 inches.
Chop the chocolate into pieces, separately. Put the different chocolates in two pans. Add 1/4 cup milk in it with white chocolate and 3/4 cup milk in milk chocolate. Melt the chocolat with the milk in a saucepan over medium heat, stirring constantly until the chocolate has melted.
Stir in the Bluberry powder in the White Chocolate and the vanilla powder in the milk chocolate, stir so that everything is well mixed.
Pour the mixtures into the bakingpan. Make a pattern with a knife in the chocolate mixture. 
Set the bakingpan in the refrigerator and leave it there for at least five hours, preferably overnight.
Cut fudge into pieces and store it in a jar with lid in the refrigerator.


Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar