Top Social

Banoffe Stickycake "Kladdkaka"

|
 

Scroll down for English 
Idag är det kladdkakans dag och det är klart att det ska firas. Hemma hos oss är kladdkaka en riktigt favorit, oftast blir det choklad. Här kommer receptet på en blandning av Banoffe paj och kladdkaka, två ljuvliga kakor i en. Topp betyg hemma hos oss.
Ingredienser
2,4 dl dulce de leche 
3 ägg, rumstempererade 
1,2 dl mandelmjöl 
1,8 dl vetemjöl 
1,2 dl mörkt muscovadosocker
0,6 dl strösocker 
100 gram smör, rumstempererat 
1 tsk bakpulver 
1 krm salt 
2,4 dl banan chips 
1,2 dl choklad chunks 
1.2 dl paranötter
Till servering
Vanilj kesella eller vispad grädde
Förvärm ugnen till 160° C. Smörj en springform, 23-25 cm i diameter, klipp ut en cirkel i bakplåtspapper med samma storlek som springformen och lägg pappret i botten.
Häll i vetemjölet, bakpulvret och saltet, i en skål. Sikta ner mandelmjölet.
Vispa samman smöret och dulce de lechen, se till så att smöret blir ordentligt blandat och att det inte är några klumpar. Vispa ner sockret, båda två. Sedan vispas äggen i ett i taget.
Rör ned mjölblandningen i smörblandningen, rör om med en slev så att det blir jämt.
Hacka nötterna i lite mindre bitar och rör ned dem i smeten. Bryt ned banan chipsen och blanda dem i smeten. Tillsätt även chokladen och rör om.
Häll smeten i springformen. Grädda kakan I 30-40 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Ta ut kakan och låt den vara i minst
4 timmar. Jag gräddade kakan igår kväll och lät den svalna. Sedan täckte jag kakan och lät den stå framme hela natten. Jag serverade kakan med vanilj kesella men det går bra med grädde eller lite vaniljglass.
Today it's Kladdkakans day in Sweden, it's a kind of Sticky cake or Mudcake. In our home Kladdkaka is a clear favorite, often we make a chocolate one. Here you have the recipe for a combine cake, Banoffe pie and Stickycake, two lovely cakes in one. The cake turn out super lovely.
Ingredients
1 cup Dulce de Leche
3 eggs, room temperature
1/2 cup almond flour
2/3 cup all-purpose flour
1/2 cup dark muscovado sugar
1/4 cup granulated sugar
100 grams butter
1 tsp baking powder
1 pinch of salt
1 cup banana chips
1/2 cup Chocolate chunks
1/2 cup Brazil nuts
Serving
Vanilla quark or wipped cream
Preheat oven to 320 ° F.  Grease a springform, 9-10 iches dimensions, cut out a circle in parchament paper with the same dimensions as the bottom of the springform. Put the parchment paper in the bottom of the springform.
In a bowl put all-purpose flour, baking powder and salt. Sift down the almond flour.
Whisk butter and Dulce de leche, make sure there are no lumps in the butter. Whisk down sugar, both. Then whisk down the eggs, one at a time.
Stir the flour mixture into the butter mixture, stirring with a ladle so that it becomes even.
Chop the nuts into smaller pieces and stir them into the batter. Break down banana chips and mix them into the batter. Also add the chocolate and stir.
Pour batter into the sprinform. Bake for 30-40 minutes, depening how sticky you want it.  Remove the cake and leave it for at least
hours. I baked the cake last night and let it cool down. Then I covered the cake and let it stand all night. I served the cake with vanilla quark but it goes well with cream or a little vanilla ice cream.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar