Top Social

Banana bread

|

Scroll down for English
Brödet passar fint att äta till frukost och det tilltalar barn även fast det är en nyttigare variant. Brödet får en fin sötma av bananerna och äppelbitarna, det passar fint att äta bara som det är eller med en bit stark ost. Eftersom brödet inte behöver jäsa går det snabbt att röra ihop ingredienserna och grädda det.
Ingredienser
4 dl havremjöl
2 dl vetemjöl
2 bananer, mycket mogna
3 dl naturell yoghurt
2 msk neutralolja
2 msk honung
1 1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
0,8 dl chia frön
1,2 dl melonkärnor
1,2 dl torkade äppelbitar
Förvärm ugnen till 175° C. Smörj en avlång bakform, jag använde en med måtten 25X8 cm.
Skala och mosa bananerna med en handmixer, tillsätt yoghurt, rapsolja och honung. Mixa så att det blir slätt.
Blanda havremjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat i en skål. Blanda mjölblandingen med bananerna, blanda så att det blir en jämn smet.
Tillsätt chia frön, melonkärnorna och äppelbitarna. Rör om med en slev så att det blir jämnt fördelat.
Klicka ut smeten i formen, jämna till med en sked ovanpå.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 75 minuter. Om du använder en termometer ska 96° C inuti, då är brödet färdigt.
Ta ut brödet från ugnen och ta ut det från formen. Låt det svalna och vara i minst två timmar innan det skärs upp.
This bread fits nicely to eat for breakfast and it appeals to kids, even though it's a healthier version. The bread gets a nice sweetness from the bananas and apple bits, it fits nicely to eat just as it is or with a piece of strong cheese. Because the bread don´t have to rise, it don´t take long to make it.
Ingredients

1 2/3 cup oat flour
3/4 cup and 2 tbsp all-purpose flour
2 bananas, very riped
1 1/4 cup plain yogurt
2 tbsp neutral oil
2 tbsp honey
1 1/2 tsp baking soda
1/2 tsp salt
1/3 cup of chia seeds
1/2 cup melon seeds
1/2 cup of dried apple pieces
Preheat oven to 347° F. Grease an oblong baking pan, I used one with dimensions 10X3,2 inches .
Peel and mash the bananas with a hand mixer, add the yogurt, oil and honey. Mix so that it becomes smooth.
Mix the oat flour, all-purpose flour, salt and baking soda in a bowl. Mix the flour mixture with the bananas, mix so that it becomes smooth.
Add the chia seeds, melon seeds and apple pieces. Stir with a ladle so that it is evenly distributed.
Click the batter into the pan, smooth the top of the batter with a spoon.
Bake in the lower part of the furnace in about 75 minutes. If you use a thermometer it should be 205° F inside, then the bread is ready.
Remove the bread from the oven and remove it from the mold. Let it cool down and be at least two hours before it is cut.
 










Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar