Top Social

Peanut and chocolate cakeballs

|
scroll down for english
Hösten har kommit hit med stormsteg, alldeles för tidigt för min smak. Luften är mer krispig och löven har börjat ändra färg. Annars så älskar jag hösten, speciellt början av hösten. De vackra färgskiftningarna i naturen och den klara luften. Men i år känns det inte lika kul, det har nog att göra med att sommaren inte varit så varm och skön som jag hade hoppats på. Alldeles för mycket regn och för lite sol. Så nu känner jag att det är på sin plats med något gott.
25 stycken
Ingredienser
1,2 dl naturella jordnötter
2,4 dl havregryn
1,2 dl jordnötssmör
1,2 dl cream cheese
80 gram choklad (valfri sort)
0,6 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Dekorera
200 gram choklad (valfri sort)
4 msk salta jordnötter
Börja med att hacka chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikrovågsugnen, rör om så att all choklad blir smält. Kör jordnötterna i en mixer så att det bildas ett "nötmjöl", tillsätt havregrynen och kör en stund till med mixern. Blanda ner sockret och vaniljsockret, rör om så att det blandas. Blanda chokladen, cream cheesen och jordnötssmöret och rör om så att det blir en slät blandning. Rör cream cheese blandningen med de torra ingredienserna, blanda väl. Ställ in blandningen cirka 5 minuter i kylskåpet. Ta ut och rulla dem till bollar. Ställ bollarna i kylskåpet och låt dem vara där i minst en halvtimme, så att de får svalna av.
Under tiden smält chokladen som bollarna ska doppas i och hacka jordnötterna i bitar. Ta ut bollarna och doppa dem i chokladen, skaka av överflödig choklad och ställ på en bakplåtspapper. När alla bollar är doppade strö över de hackade jordnötterna. Låt chokladen stelna.
Autumn has come in leaps and bounds, far too early for my taste. The air is more crisp and the leaves have begun to change color. Otherwise, I love autumn, especially early fall. The beautiful hues of nature and the clear air. But this year it does not feel as fun, it has probably to do with the summer has not been as warm and comfortable as I had hoped. Too much rain and too little sunshine. So now I feel that it is in its place with something good.
25 pieces
Ingredients
1/2 cup peanuts (naturel)
1 cup rolled oat
1/2 cup peanut butter
1/2 cup cream cheese
80 grams of chocolate (any kind)
1/4 cup granulated sugar
1 tsp vanilla sugar
Decorate
200 grams of chocolate (any kind)
4 tbsp salted peanuts
Begin to chop the chocolate into small pieces, melt it gently in the microwave, stir so that all chocolate is melted. Run the peanuts in a blender to form a "nut meal", add oats and run for a while with the mixer. Stir in the sugar and vanilla sugar, stir to mix. Mix the chocolate, cream cheese and peanut butter and stir so that it becomes a smooth mixture. Stir the cream cheese mixture to the dry ingredients, mixing well. Set the mixture about 5 minutes in the refrigerator.
Take out and roll them into balls. Place the balls in the refrigerator and let them be there for at least half an hour, so that they can cool off.Meanwhile melt the chocolate which the balls should be dipped in and chop the peanuts into pieces. Take out the balls and dip them in the chocolate, shake off excess chocolate and place on a baking paper. When all the balls are dipped sprinkle with the chopped peanuts. Allow to solidify the chocolate



Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar