Top Social

Fudge with dulce de leche

|

scroll down for english
Den här fudgen går snabbt att göra, det som tar tid är när den ska stelna i kylskåpet. Fudgen blev mjuk och krämig, smaken passar nog bättre för vuxna.
200 gram mörk choklad, 55-70 %
1 msk smör
0,8 dl dulce de leche
0,6 dl creme cheese
1 tsk vaniljsocker
1,2 dl mandelflingor
zest från en halv apelsin
1/2 tsk havssalt
Sätt bakplåtspapper i en form, jag använde en form med måtten 20X20 cm.
Hacka chokladen i mindre bitar och smält den tillsammans med smöret, över ett vattenbad. Ta av från värmen och rör ned dulce de lechen och cream cheesen, värm på ytterligare. Rör om så att allt blandas väl. Vänd ner zesten, vaniljsockret och havssaltet och rör om. Vänd sist ner mandelflingorna och rör om försiktigt.
Bred ut smeten på bakplåtspappret. Låt det stelna i kylskåpet i minst tre timmar, det gör inget om det blir längre. Skär upp fudgen med en vass kniv i lagom stora mumsbitar.
This fudge is easy to make, but it takes time when it will solidify in the refrigerator. The Fudge was smooth and creamy, the taste may be better suited for adults.
200 grams of dark chocolate 55-70%
1 tbsp butter
1/3 cup dulce de leche
1/4 cup cream cheese
1 tsp vanilla sugar
1/2 cup almond flakes
zest of half an orange
1/2 tsp sea salt
Put parchment paper in a form, I used a form with dimensions of 8X8 inches.
Chop the chocolate into pieces and melt together with the butter over a water bath. Remove from heat and stir in the dulce de lech and cream cheese, heat further. Stir so that everything is well mixed. Fold in the zest, vanilla sugar and sea salt and stir. Turn finally down almond flakes and stir gently.
Spread the batter on the parchment paper. Let it set in the fridge for at least three hours, it does not matter if it will be longer. Cut up the fudge with a sharp knife into bite-sized pieces.


Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar