Top Social

Citrus ice cream with browned sugar and cream cheese

|

scroll down for English
Glass passar bra året runt, inte bara under sommaren. Det här receptet  är en blandning av sorbet och glass. Citrussmaken passar bra med choklad. Servera med hyvlad choklad eller varför inte med chokladglass.
Ingredienser
3 stora apelsiner
8 mandariner
1 citron
1,5 dl strösocker
200 gram cream cheese
Pressa citrusfrukterna, om du använder en juicepress får du även sila juicen. När frukterna är pressade bör du ha ca 5,4 dl fruktjuice. Häll över det i en kastrull, värm det försiktigt.
Häll sockret i en stekpanna och låt det smälta på medelvärme. Rör om hela tiden, när sockret blivit flytande och fått lite färg, häll över det i fruktjuicen. Fruktjuicen bör då vara varm. Rör om så att allt blir blandat. Häll sedan det i en kanna och ställ i kylskåpet, det ska bli kallt.
Sätt creme cheesen i en skål och rör om så att det blir smidigt och utan klumpar. Rör sedan ner den kalla fruktjuicen. Blanda ordentligt.
Häll sedan blandningen i en glassmaskin. Kör blandningen i glassmaskinen i cirka 15 minuter eller fram till att den är helt färdig. Häll sedan upp i en form som tål att vara i frysen och ställ in glassen i frysen, låt det stelna i minst tre timmar. Ta fram och låt glassen tina lite innan den serveras, bäst om den får tina en stund i kylskåpet.
Ice cream is suitable all year round, not just during the summer. This recipe is a mix of sorbet and ice cream. The citrus flavor in the ice cream goes well with chocolate. Serve with chocolate flakes or why not with chocolate ice cream.
Ingredients
3 large oranges
8 mandarins
1 lemon
5/8 cup granulated sugar
200 grams cream cheese
Squeeze the citrus fruits, if you use a juicer, you will also need strain the juice. Once the fruit is squeezed, you should have about 2 1/3 cups of fruit juice. Pour it in a sauce pan, heat it gently.
Pour the sugar in a frying pan and let it melt over medium heat. Stir constantly, when the sugar has become liquid and lightly browned, pour in the juice. The fruit juice should be warm. Stir so that everything gets mixed. Then pour it into a jug and set in the refrigerator, it should get cold.
Put the cream cheese in a bowl and stir so it gets smooth and without lumps. Then stir in the cold fruit juice. Mix thoroughly.
Pour the mixture into an ice cream machine. Run the mixture in the ice cream maker for about 15 minutes or until it is complete. Then pour into a form that can tolerate being in the freezer and set the ice cream in the freezer, let it set for at least three hours. Take out and allow the ice cream to thaw a bit before serving, best if allowed to thaw for a while in the fridge.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar