Top Social

Chocolate & licorice roll cake

|
scroll down for English
Rulltårta är tacksamt att baka, det går att variera i all oändlighet. Den är fin som den är eller så kan man dekorera den. Jag tycker om blandingen av choklad, lakrits och citron. Här får ni en blandning av det i det här receptet.
ingredienser
kaka
3 stora ägg, rumstemperatur
0.8 dl ljust muscovadosocker
0,8 dl florsocker
0,8 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 msk lakritspulver
1 tsk bakpulver
2 tsk vatten
fyllning
150 gram vit choklad
200 gram creme cheese
1 msk pressad citron
Förvärm ugnen till 250°C. Täck en bakplåt med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och lakritspulver. Ställ åt sidan.
Vispa ägg, florsocker och muscovadosocker, vispa i några minuter fram till det blir fluffigt. Vänd ner mjölblandingen och vattnet, rör om.
Bred ut blandingen på bakplåtspappret, se till att det blir jämt fördelat.
Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
Under tiden som kakan gräddas, täck en bakplåt med bakplåtspapper och strö över med strösocker. Ta ut kakan och vänd den försiktigt över på bakplåtspappret med socker. Dra försiktigt bort bakplåtspappret från kakan, det kan hjälpa att pensla lite med vatten på baksidan av bakplåtspappret. Låt kakan kallna.
Smält chokladen i mikrovågsugnen försiktigt, rör om någon gång. Låt det sedan svalna lite. Rör creme cheesen smidig och blanda i chokladen och den pressade citronen. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt rulltårtan ligga kallt en stund innan den skärs upp. Servera den tillsammans med lite färska bär.
Ingredients
Roll cake is grateful to bake, it can be varied endlessly. It is fine as is, or you can decorate it. I like the blend of chocolate, licorice and lemon. Here you get a mixture of it in this recipe.            
cake
3 large eggs, room temperature
1/3 cup light muscovado sugar
1/3 cup powder sugar
1/3 cup all-purpose flour
2 tbsp cocoa powder
1 tbsp licorice powder
1 teaspoon baking powder
2 tsp water
filling
150 grams of white chocolate
200 grams cream cheese
1 tbsp lemon juice
Preheat oven to 482 ° F. Cover a baking sheet with parchment paper.
Mix the flour, baking powder, cocoa and licorice powder. Set aside.
Beat the eggs, powder sugar and muscovado sugar, whisk for a few minutes until it becomes fluffy. Sift in the flour mixture and water, stir carefully until mixture is smooth. Spread the mixture on the parchement paper, make sure it´s evenly distributed.
Bake in the oven for about 5 minutes.
While the cake is baked, cover a baking sheet with parchment paper and sprinkle it with granulated sugar. Remove the cake from the oven and turn it carefully onto baking paper with sugar, with the top facing down. Carefully peel of the parchment paper from the cake, it may help to brush a little water on the back of the baking paper. Let cool completely.
Melt the chocolate in the microwave gently, stir a few times. Let it cool down a bit. Stir the cream cheese smooth and mix in the chocolate and the squeezed lemon. Spread the filling on the cake and roll it up. Let the roll cake lie cold for a while before being cut. Serve with a little fresh berries



Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar