Top Social

Blueberry pie pudding

|


scroll down for english
Krämig och god efterrätt med en knäckig yta. En bra efterrätta att avsluta en måltid med. Den ser inte så märkvärdig ut men låt inte det lura dig, för den är helt ljuvlig. Det är enkelt att dubblera receptet.
4 stycken
1.2 dl blåbär
0,6 dl kokosflingor 
0,6 dl vetemjöl
2 msk strösocker 
2 msk smält smör
1,2 dl gräddfil
0,6 dl creme cheese 
2 msk flor socker
2 tsk pressad citron
Värm ugnen till 160° C. Jag valde portionsformar som hade en diameter på 6 cm och var 5 cm djupa. Se till att välja formar som inte är för grunda.
Fördela blåbären jämt i formar som tål att vara I ugnen. Blanda gräddfil, creme cheese och citron, se till att det blir ordentligt blandat. Fördela ut det i portionsformarna. Blanda sedan kokos, vetemjöl, smör och strösocker. Strö över jämt över formarna.
Ställ formarna i en större form i ugnen, inte för tätt. Häll vatten i den stora formen så att det täcker ungefär hälften av portionsformarna.
Grädda i en timme i ugnen. Låt de svalna helt innan de äts, helst i kylskåpet i några timmar. Det går bra att göra dagen före de ska ätas.

Creamy and delicious dessert with a crispy surface. A good dessert to end a meal with. It does not look that remarkable, but do not let that fool you, for it is absolutely lovely. It is easy to double the recipe, if you want to make more than 4.
4 pieces
1/2 cup blueberries
1/4 cup coconut flakes
1/4 cup cup all-purpose flour
2 tbsp granulated sugar
2 tbsp melted butter
1/2 cup sour cream
1/4 cup cream cheese
2 tbsp powdered sugar
2 tsp lemon juice

Preheat oven to 320° F. I chose individual molds which had a diameter of 2.4 inches and was 2 inches deep. Be sure to select shapes that are not too shallow.
Divide the blueberries evenly in molds that can be in, the oven. Mix sour cream, cream cheese and lemon, make sure it is well mixed. Divide it into the molds. 
Mix the coconut, flour, butter and sugar. Sprinkle evenly over the molds.
 Place the molds in a larger form in the oven, not too tight. Pour water into the large form so it covers about half of the portion molds. Bake for one hour in the oven. Let them cool completely before serving them, preferably in the refrigerator for a few hours. You can make them the day before they are to be eaten.



Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar