Top Social

White and dark chocolate mix

|


 scroll down for English
Jag säger då att jag har en väldigt förstående familj som jämt ställer upp och smakar på mina experiment i köket. Det blir inte alltid som jag har tänkt mig, ibland formas en tanke i huvudet och just i tankestadiet känns det bra. Sedan när jag väl provar min tanke blir det inte gott men skam den som ger sig. Ofta blir det ändå något som jag kan arbeta på och göra lite förändringar för att få till det som jag vill ha det. Här kommer en liten god bit. En perfekt liten godsak att avnjuta till kaffet eller varför inte skära upp i bitar och äta med vaniljglass.
 Ingredienser
 150 gram vit choklad
75 gram mörk choklad (70 %)
2 tsk blåbärspulver
1/2 tsk havssalt
3-4 msk frystorkade hallon
Hacka den vita och mörka chokladen var för sig i mindre bitar. Ta fram två skålar som tål av vara i mikrovågsugn. Börja med att sätta 3/4 delar av den vita chokladen i en av skålarna. Värm försiktigt i mikron, korta stunder, ta ut och rör om cirka två gånger. Ta sedan ut och tillsätt resten av den vita chokladen. Rör om så att all vit choklad är genomsmält, tillsätt havsaltet och rör om ordentligt. Upprepa smältningsproceduren med den mörka chokladen och rör sedan ned blåbärspulvret ordentligt.
Häll den vita chokladen i silikonform och efter det den mörka chokladen. Rör sedan om lite med en sticka så att det blir lite marmorerat. Banka försiktigt formen i bordkanten så att eventuella luftbubblor försvinner. Strö sedan över de frystorkade hallonen.
Låt det sedan stå i rumstemperatur i minst två timmar så att chokladen får stelna. Skär eller bryt sedan i mindre bitar, eller slå in den och ge bort i present.
Det går även bra att använda sig av till exempel muffinsformar eller bakplåtspapper på en form om man inte har någon silikonform.

I must said that I have a very understanding family that tastes my experiments in the kitchen. The result is not always that I have imaginedthe thought of it felt much better than the finished result. Often, it is still something that I can work on and make some changes on the recipe to get what I want it. Here's a good piece. A perfect little treat to enjoy with coffee or why not cut up into pieces and eat with vanilla ice cream.
Ingredients
150 grams of white chocolate
75 grams of dark chocolate (70%)
2 tsp blueberry powder
1/2 tsp sea salt
3-4 tbsp of freeze-dried raspberries
Chop the white and dark chocolate separately in smaller chunks. Take out two bowls that can tolerate being in the microwave. Start by putting 3/4 parts of the white chocolate in one of the bowls. Heat gently in the microwave, for short periods, take out and stir it twice. Then remove and add the rest of the white chocolate. Stir so that all the white chocolate is melted through, then add the sea salt and stir. Repeat melting procedure with the dark chocolate, add the blueberry powder and stir thoroughly.Pour the white chocolate in a silicone mold, and after that the dark chocolate. Then stir a little with a stick so that it gets a little marbled. Pound gently the mold on the surface of the table so that any air bubbles disappear. Then sprinkle the freeze-dried raspberries.Then let sit at room temperature for at least two hours to allow the chocolate to solidify. Cut or break then into smaller pieces, or wrap it up and give as a gift.
It is also possible to use, for example, muffins tins or baking paper on a plate if you do not have a silicone mold.
 
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar