Top Social

Strawberry cheesecake popsicles

|


scroll down for english
Dessa små delikata chessecakes är en av mina flickors absoluta favoriter den här sommaren. Hon kan äta dem morgon, lunch och middag, om hon får välja själv. De passar fint att avsluta en middag med när man vill ha något som inte är alltför sött eller mäktigt.
8 stycken
150 gram creamcheese
2 dl turkisk yoghurt
2 dl jordgubbar i bitar
2 msk honung
2 tsk vaniljsocker
3 digestive kex
2 msk smör (rumstempererat)

Börja med att låta jordgubbarna och vaniljsockret sjuda i en kastrull, i cirka 5 minuter. Låt det svalna helt och mixa det sedan till en fin puré. Blanda sedan creamcheesen, yoghurten och honungen i en skål, mixa till en slät smet utan klumpar. Häll sedan i jordgubbspurén och bland ihop det.
Häll smeten i formar, välj formar som klarar av vara i frysen. Jag valde silikonformar med 5 cm bred botten men det går bra att använda sig av andra formar så länge de klarar av att vara i frysen. Ställ in dem i frysen i några minuter. Under tiden mixa kexen och smöret till en massa. Ta ut formarna och strö över kexsmulet, tryck försiktigt till med fingrarna så att kexmassan fastnar lite.
 Ställ tillbaka i frysen och låt dem vara i 45 minuter. Ta ut igen och sätt i pinnar i formarna. Jag använde mig av sugrör som jag klippte av på mitten. 
Sätt tillbaka dem i frysen och låt dem vara där i minst tre timmar till. Servera dem sedan och om de inte äts på en gång bör de förvaras i en burk med lock, så de håller lite bättre. Bäst är de dock om de serveras på en gång efter att de fått frysa färdigt.  






These small delicate chessecakes is one of my girls' absolute favorites this summer. She can eat them morning, lunch and dinner, if she gets to choose. They fit nicely to finish a dinner when you want something that is not too sweet or powerful.
8 pieces
150 grams cream cheese
2/3 cup and 3 tbsp turkish yoghurt (10 %)
2/3 cup and 3 tbsp strawberries into pieces
2 tbsp honey
2 tsp vanilla sugar
3 digestive biscuits
2 tbsp butter (room temperature)
Start by letting the strawberries and vanilla sugar simmer in a pan, for about 5 minutes. Let it cool down completely and then mix it to a fine puree. Then mix the creamcheese, yogurt and honey in a bowl, mix to a smooth batter without lumps. Then pour in the strawberriepuree and mix it together. Pour the mixture into molds, select molds that are capable of being in the freezer. I chose silicone molds by 2 inch wide base but feel free to use other shapes as long as they manage to be in the freezer. Set them in the freezer for a few minutes. Meanwhile, mix the biscuits and butter to a crumb.
Take out the molds and sprinkle with the crumb, press gently with your fingers.
Set back in the freezer and let them be for 45 minutes. Take out them again and insert sticks into the molds. I used straws which I cut in half.
Put the molds back in the freezer and leave them there for at least 3 hours. Serve them then and if they are not eaten at once, they should be stored in a jar with a lid , so they're a little better. Best, however, if they are served at once when they are done.





Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar