Top Social

Oat and hazelnut cups with apple compote

|
scroll down for English
Havre- och hasselnötsformarna är enkla att göra och de går att fylla med valfri fyllning. Jag har valt att fylla dem med äppelkompott och turkisk yoghurt, vilket inte blev för sött och går då även att äta till frukost. Förslag på andra fyllningar är glass eller vispad grädde och bär.
Oat and hazelnut cups are simple to make and they can be filled with any filling. I have chosen to fill them with Apple compote and Turkish yogurt, which was not too sweet and goes then even to eat for breakfast. Suggestions for other fillings, ice cream or whipped cream and berries.

Äppelkompott

2 fasta äpplen (jag valde Pinklady)
 1 msk ljust muscovado socker

 1/2 tsk vaniljpulver
1 msk vatten

 Sjud försiktigt i cirka fem minuter, var varsam så att de ej går sönder. Koka under tiden upp en glasburk. Ös upp kompotten i den varma burken, förslut den och ställ den kallt.

Apple compote
2 firm apples (I chose the Pink Lady)
1 tbsp light muscovado sugar
1/2 tsp vanilla powder
1 tablespoon water
Simmer gently for about five minutes, was gentle so as not to tear it. In the meantime boil a glass jar.  Scoop up the compote in the warm jar, seal it and place it Cold.

Havre- och hasselnötsformarna
 12 stycken
100 gram smör (rumstempererat)
2 dl havregryn (går bra att byta ut mot glutenfria)
1.6 dl hasselnötsmjöl
2 msk ljust muscovado socker
2 1/2 msk honung
1/2 tsk bakpulver
Rör smöret mjukt tillsammans med sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en smet. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt, om muffinsplåt saknas så sätt ut två muffinsformar på en plåt och då två tillsammans. Grädda formarna mitt i ugnen på 200 °C i cirka 10 minuter och ta sedan ut dem. Tryck genast till med tummen mitt i kakan så att det blir en liten grop. Låt dem sedan svalna helt innan muffinsformarna tas bort. Fyll dem just innan servering med äppelkompotten och turkiska yoghurten.
Oat and hazelnut cups
 12 pieces
100 grams of butter (room temperature)
2/3 cup and 3 tbsp cups rolled oat (goes well with gluten-free)
 2/3 cup cup hazelnut flour
2 tbsp light brown muscovado sugar
2 1/2 tablespoons honey
1/2 teaspoon baking powder
Stir the butter gently together with the sugar. Add remaining ingredients and mix to a paste. Set the muffin cups in a muffin pan. Bake the molds in the middle of the oven 392 ° F for about 10 minutes and then remove them. Press immediately with the thumb in the middle of the cake so that it becomes a small pit. Then let them cool completely before muffin molds are removed. Fill them right before serving with apple compote and Turkish yoghurt.




Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar