Top Social

Nectarine sherbet

|
scroll down for English
Ljuvliga sommar, snart är den slut men än får vi här njuta av solensstrålar. Under sommaren går det åt mycket glass hemma hos oss. Glass, sorbet och sherbet som är hemmagjord är så mycket godare, eller vad säger ni. Här får ni receptet på en mjuk och len nektarin sherbet.
ca 10 stycken nektariner (mogna) eller så många som behövs för att få 500 gram fruktkött
1,2 dl grädde
1,2 dl mjölk
1,2 dl strösocker
saften från en halv citron
Skala nektarinerna och skär bort fruktköttet från kärnorna. Mixa sedan alla ingredienserna till en slät puré i en skål. Ställ in purén i kylskåpet och låt den stå där fram till den är kall. Häll sedan blandingen i en glassmaskin. Kör sherbeten i glassmaskinen i cirka 10 minuter eller fram till att den är helt färdig. Häll sedan upp i en form som tål att vara i frysen och ställ in sherbeten i frysen, låt det stelna. Ta fram och låt tina lite innan sherbeten serveras, bäst om den får tina en stund i kylskåpet.
Lovely summer, soon it will end but still we can enjoy the sun's rays. During the summer, we eat much ice Cream. Ice cream, sorbet and sherbet that is homemade is much tastier, or what you say?Here you have the recipe for a soft and smooth nectarine sherbet.about
10 pieces nectarines (ripe) or as many as needed to obtain 500 grams of pulp
1/2 cup heavy cream
1/2 cup milk
1/2 cup granulated sugar
juice from half a lemon
Peel the nectarines and cut away the pulpy from the seeds. Mix then all the ingredients to a smooth puree in a bowl. Set the puree in the refrigerator and leave it there until it is cold. Pour the puree into a glass machine. Run sherbeten in glass machine for about 10 minutes or until it is complete. Then pour into a bowl that can withstand being in the freezer and set sherbeten in the freezer, let it solidify. Take out and let thaw a bit before sherbeten served, best if allowed to thaw for a while in the fridge.
Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar