Top Social

Chocolate granolabars with hazelnuts

|
Scroll down for English
Mumsiga granolabars att äta till mellanmål, till frukost, efter träningen eller varför inte bara för att det är gott.
ingredienser
2 1/2 bananer
2,4 dl havregryn
1,2 dl mandelsmör
1,2 dl hasselnötsmjöl

1,2 dl hasselnötter
1/2 tsk vaniljpulver
4 msk honung
3 msk kakao

40 gram råchoklad (går bra med mörk choklad).
Doppa kakan med
75 gram råchoklad (går även bra med mörk choklad).
Börja med att rosta hasselnötterna, det gör du genom att bre ut hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen på 175° C i några minuter, ta ut och rör om och låt dem vara några minuter till. Se till så att de inte bränns. Låt de svalna.

Mosa sedan bananerna riktigt ordentligt med en mixerstav, tillsätt mandelsmöret och rör ihop till en slät massa. Blanda i resten av ingredienserna förutom chokladen. Hacka chokladen i små bitar och rör om allt ordentligt. Tryck ut massan på en plåt med baklåtspapper. Det går lättare att trycka ut massan om man fuktar fingrarna med lite vatten. Grädda sedan mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter  på 175° C.
Ta ut från ugnen och flytta över till en skärbräda, låt det svalna och skär sedan i avlånga bitar.
Hacka chokladen i bitar, sätt 2/3 i en skål och smält försiktigt i mikrovågsugnen. Värm skålen med chokladen en kort stund i taget, ta ut rör om. När allt är smält tillsätt resten och rör om till allt är smält. Doppa ena sidan av kakan i chokladen. Låt det stelna på baklåtspappret.
Förvara i en burk med lock i kylskåpet, håller cirka en vecka i kylskåpet om de förvaras i en burk med lock.





Tasty granolabars to eat for snacks, breakfast, after training or simply because it's good.
Ingredients
2 1/2 bananas
1 cup rolled oats
1/2 cup almond butter
1/2 cup hazelnut flour
1/2 cup hazelnuts
1/2 tsp vanilla powder
4 tbsp honey
3 tbsp cocoa powder
40 grams of raw chocolate (goes well with dark chocolate).
Dip the cake with
75 grams of raw chocolate (goes well with dark chocolate).
Start by toasting the hazelnuts, spread the hazelnuts on a baking sheet with parchment paper. Bake them in the oven at 347 ° F for a few minutes, take out and stir and let them be a few minutes. Make sure they do not burn. Let them cool.
Mash the bananas then really well with a blender, add almond butter and mix to a smooth paste. Add the remaining ingredients except the chocolate. Chop the chocolate into small pieces and stir everything thoroughly. Press the pulp out on a plate with parchment paper . It is easier to push the pulp if you moist your fingers with a little water. Bake in the center of the oven for about 20-25 minutes at 347 ° F.
Remove from oven and transfer to a cutting board, let it cool and then cut into oblong pieces. Chop the chocolate into small pieces, put 2/3 in a bowl and melt gently in the microwave. Heat the bowl with the chocolate briefly, remove the stir, repeat until chocolate is melted. When everything is melted add the rest of the choclotae and stir until all chocolate is melted. Dip one side of the cookie in the chocolate. Let it set on parchment paper. Store in a jar with lid in the refrigerator, keep about a week in the refrigerator if kept in a jar with lid.



Be First to Post Comment !
Skicka en kommentar